söndag 31 maj 2009

Bokstäver

Vad hände med att börja ny mening med stor bokstav?

det verkar inte vara lika populärt längre tycker jag mig märka när jag söker mig runt efter information om diverse saker som intresserar mig. men håll med om att det är svårare att läsa när det ser ut så här. det gäller att se punkterna och eventuella frågetecken, och i alla fall har jag svårt att se vad som står i texterna. är det något nytt vi ser eller är det slarv och lathet. är jag kanske en stofil som behöver starkare glasögon för att kunna avgöra var jag ska "läs-andas".

i övrigt är kliet kvar men jag har tilltro till att det är borta i morgon, idag har jag inte ens varit utanför dörren. min soffa och jag är ett med varandra och tänker så förbli till 22.00 då coachen ber sin bön och lägger sig i sängen.

jag kommer aldrig mer att skriva på detta sättet, jag lovar. jag ser inte själv vad det står.

8 kommentarer:

helene sa...

Ha ha du e rolig!!
Kram

Anonym sa...

Jag avskyr det.
Jag vet inte om det är fråga om lathet eller okunnighet eller någon sorts "min stil".

Liksom kommatering, vilket är till för att man ska kunna läsa en text och förstå vad författaren vill med den. För många, för få eller felaktigt placerade skiljetecken är lika tokigt vilket som.

Visst kan jag strunta i stora bokstäver eller skiljetecken, men BARA när jag skriver egna anteckningar. Inte när det ska läsas av andra.

Visst gör jag fel ibland - men jag hoppas att jag hittar alla fel innan det är för sent.

Åsa Hellberg sa...

Ja, eller så är det något nytt på gång.
Över tid händer det ju att språk förändras medan just skriftspråket verkar vara hyfsat oförändrat.

KarinaHC sa...

Ja om skriftspråket förändras så till den milda grad får jag det svårt. Jag irriterar mig nog över att journalister och andra som skriver inte kan stava längre. Kolerisk? En aning;)

Åsa Hellberg sa...

Karina; du får vara hur kolerisk du vill:)

Anonym sa...

Visst förändras språket genom tiderna, så har det alltid gjort och kommer säkerligen alltid att göra. Förhoppningsvis ska det inte förändras till obegriplighet. Det räcker mer än väl med kanslisvenskan och olika myndigheters blanketter.

Dessutom har en mängd ord kommit in från andra språk.

Lida sa...

haha sådär gör jag ofta av ren lathet eller kanske för att irritera andra vilket är en liten hobby jag har men än roligare blir det ju att faktiskt strunta i alla kommatecken punkter och sådant för att presentera en löpande text som får vemhelst att tappa andan för det är ju lite jag att liksom aldrig sätta punkt och om en punkt trycks ned så är den ofta följd av två till i ett tobecontinuedpunktpunktpunkt

Åsa Hellberg sa...

Lida; försök inte, du är en petimeter som gärna håller en svenskalektion för dina läsare emellanåt!