onsdag 21 april 2010

Läser man vissa media

kan man få intrycket av att sexmissbruket är något som drabbar den som är rik, välkänd och stor inom sitt område (politik, artisteri, sport mm), men som vid alla missbruk är det förstås mer demokratiskt än så.

Risken (för en del kryddan) att bli avslöjad ingår vare sig du är känd eller inte, och spelinsatserna är inte större för den rike än vad de är för den som har mindre pengar på banken. Möjligtvis slipper den vanlige medborgaren offentligheten, men kan precis som direktören förlora sin familj, sitt arbete och sitt anseende; det som för de flesta människor är allra viktigast i livet.

Som anhörig är man förkrossad oavsett vem ens partner är.
Den smärtan har ingenting med pengar och framgång att göra.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan tro att det är lättare för en kändis/rik att bli "lockad in" i det hela av tillgängliga personer.
Då har man ju fått en (bort-)förklaring till varför den kända/rika personen hamnat i situationen - det fanns "lätta" personer i deras närhet.
För då är det inte riktigt den kändas/rikas fel.
Känslan jag får är att man vill ge en förklaring till varför sexmissbrukaren hamnar i det hela - lättlurad, lättfrestad och några dumma beslut.
Så har jag lite uppfattat jargongen bland folk i alla fall.
Tex: "men det borde hon ju fatta med en sådan (rik/känd) kille - han har ju tjejer runt sig hela tiden som bara vill ha honom i säng"
Men eftersom den som inte är rik/känd inte har alla dessa frestelser framför sig så händer det inte för en sådan människa.
Därför är det bara en "buffel" som är otrogen.
Tankar - efter att jag har hört folk prata.
Sanna

Mia S sa...

Ibland känner man att "stora massan" har svårt att riktigt ta till sig vad-hur-varför och förstå missbruket. Ja men jag skulle aldrig "fastna" eller "trilla dit" på en "sån" säger en del av de jag har omkring mig, bara det säger mig att dom inte förstår.. vad är en "sån" tycker dom ?

Bekräftelsebehovet är lika.. rik eller fattig spelar ingen roll..och förmågan att charma till sig "drogen/drogerna" är ju dessa killar/tjejers specialitet men de rika och kända killarna (*tänker media) drar väl snabbare till sig golddiggers just pga offentligheten och vetskapen gissar jag.

När jag läste Dirt (Motley Crue) fick jag känna lite på insidan av dessa mäns tankar, känna okänsligheten och föraktet inför alla dessa kvinnor som passerar revy och hur osäkra männen blir när dom faktiskt träffar någon som de känner äkta känslor för...

Och jag är glad att jag inte heter Elin eller Sandra B eller någon annan av alla fruar, sambos som måste kämpa med det här i offentligheten..
Min lilla kamp i bloggoffentligheten räckte och blev över...usch !

...och tack för att du finns och vågar Åsa. Stor varm kram ♥

Åsa Hellberg sa...

Ni är så kloka så.

kram Åsa