söndag 25 april 2010

Okej alla ni drömtydare,

här har jag en bra:

Jag är hemma hos Erik och Eva (från Dysberoendeklinken), de ska åka bort och jag ska hjälp till att passa en krokodil som de i sin tur passar för någon annan.

Krokodilen kommer springande så fort jag visar mig, och jag är rätt rädd för den eftersom jag tror att den ska bitas.
Jag slänger till den annat att tugga på som tjocka rep, då blir den rätt nöjd och jag kan stänga in den i ett rum eftersom den hela tiden är efter mig.

När Eva och Erik kommer tillbaka skrattar de när jag berättar att jag är rädd och säger att krokodilen aldrig biter, det är en snäll honkrokodil som fortfarande är lekfull.

Vad tror ni att den kan betyda?

11 kommentarer:

Maj Korner sa...

Jag missade det där med att det var en dröm och började undra vilken sorts vänner du har egentligen!

Anonym sa...

För mig låter drömmen som om någon försöker lura dig att inte tro på din instinkt - krokodiler kan man aldrig vara säker på att de inte bits (inte ens de som är 20cm långa).
Har du någon/t i din närhet som du är instingtivt försiktig/avvaktande med med - men du/någon försöker övertyga dig om att du inte behöver vara det?
Sanna

Åsa Hellberg sa...

Haha, Maj, det var roligast idag!

Sanna; spännande tankar, det måste jag fundera vidare på.

Kram Åsa

HOUSE of ADELA sa...

Kanske någonstans i ditt bakhuvud vill du "lura" dig själv att tvivla på din nyvunna självständighet och din känsla som är så viktig att du ÄR viktig och du betyder mycket;)Vi som har offrat mycket av oss själva för någon annan tidigare och nyss "lärt" oss att vi är egna individer utan "någon" vid vår sida. (Hmm jaaa...undrar om jag fick fram hur jag menade...eller var det flummigt?;)
Kram!

Åsa Hellberg sa...

Adela; så kan det vara förstås. Jag kan omöjligtvis tolka den själv, har aldrig varit i närheten av en krokodil tidigare:)

Kram Åsa

Anonym sa...

Enligt "Drömboken" betyder det att någon motarbetar dig (att se krokodil). Frågan är väl bara vem... ;)

Anonym sa...

Krokodiler är farliga och i drömmen handskas du med den, dvs farligheten. Är det inte det vi medberoende tampas med mest - våra rädslor?
I så fall betyder det ju att du är på god väg?! :)

L (som i längesen? :) )

Åsa Hellberg sa...

Aprillan; har du en sån bok, kanske ska skaffa en?

L; välkommen tillbaka, och din analys kan nog vara rätt:)

Kram åsa

Unknown sa...

Jag tror det betyder att du är sugen på en saftig fläskfilé och en kopp Gevalia på det.

Anonym sa...

Personerna är inte viktiga men ger en hint om VAR i ditt liv konflikten finns.
Krokodilen representerar känslor eller rädsla för att bli attackerad eller överväldigad, eventuellt av det som finns inom en själv, eller genom en kraftfull person i ens närhet.

Krokodilen är ofta en dold form av förräderi, synbart ofarlig tills den öppnar munnen för att sluka oss, som att en person sprider illvilliga rykten eller försöker underminera oss på något sätt. En annan attack från djupet kan vara från undertryckta känslor.

I den normala bristen på kontakt med ditt omedvetna uppstår konflikter. Du känner rädsla för att dessa krafter inom dig - fruktan för förtäring eller att dras till mörka känslor – ska ta överhanden.

Åsa Hellberg sa...

Tack anonym, ännu en bra vinkel!

Kram Åsa