tisdag 29 december 2009

Idag ska jag skriva

min beställda artikel på 8000 ord och det ska onekligen bli spännande att se hur jag får ihop den. När jag skrev för Newsmill hade jag ingen begränsning men ett givet ingångsläge, medan det här är mer fritt även om temat är klart.
I de flesta artiklar som har skrivits om boken har fokuset legat på hur jag kunde stanna kvar och inte särskilt mycket har handlat om att vända på sitt liv, så kanske ska jag lägga tyngdpunkten där?
Vi får se.

En skrivdag är egentligen inte en ledig dag, men det känns så när jag inte har några tider att passa.
Jag kan sitta här och skriva i morgonrock hela dagen om jag vill.
Visst är det lite lyxigt en alldeles vanlig tisdag i december?

5 kommentarer:

Anonym sa...

känner igen känslan, från när jag har en "ledig" dag till pluggande.. iofs inte lika roligt som skriva. Men att slippa stressen att jaga iväg, utan kunna skrota runt i mysbyxor, är faktiskt ändå skönt på sätt å vis.

En sak.. jag har inte läst din bok.. antar att jag inte orkat det heller än, men nu gör jag nog det, fast har verkligen inte råd att köpa den för tillfället. (bistert just nu) Men.. undrar.. jag hänger med i allt. Men det finns en sak jag inte riktigt är klar över; och det är det där med att välja att vara bara vänner ibland. I relationen. Står det om det i boken?

Ha en fin dag! Kram! /Lizzie i mysbyxor och hel hög böcker framför mig

Åsa Hellberg sa...

Jag vet inte om jag har skrivit om det i boken, det har aldrig varit en stor grej egentligen.

Däremot har jag pratat om det i intervjuer då det för oss har varit viktigt med den grundläggande vänskapen, den som egentligen gör att man trivs så bra ihop (och det har förstås varit på tapeten under frågan "hur kan man stanna kvar":)

Det handlar också om ömsesidig respekt, att kunna backa lite och lämna utrymme för eftertänksamhet utan någon press åt endera håll.

Kram Åsa

Faith sa...

Det låter som ett bra tema till din artikel tycker jag. Vad är det som gör att det vänder och vad krävdes? Lycka till Åsa och jag passar på att önska dig ett bra slut på det här året och ett riktigt riktigt gott nytt 2010!

Åsa Hellberg sa...

Faith, jag vet inte hur det blev riktigt med temat är mer "min egen röda tråd" när jag nu har skrivit klart:)

Tack det samma till dig,
Kram Åsa

Trollet sa...

Mycket lyxigt. Nu ska jag se om jag hittar en mejladress till dej.