måndag 21 december 2009

Som den uppmärksamme läsaren

har förstått så har jag en katt, Misse.
Detta tioåriga underverk inte bara kräks här och där; numera kan han inte längre hålla sig till sin toalett när det trycker på utan det släpps ut där han befinner sig just då.
Idag var det på hallgolvet.
Tack och lov klev jag mitt i pölen som annars hade förblivit oupptäckt (jo då, det går att se en uppsida även med en sådan här historia).

Olyckan (bestraffningen) skedde troligtvis när jag befann mig i duschen med stängd dörr, och hädanefter kommer kattens toalett att befinna sig utanför badrummet när vi vill vara ifred eftersom kattens panik för att vara utan sin låda - eller utanför en stängd dörr - är för stor.

Så, alla ni kattägare är vårt avlånga land, har ni något tips förutom att flytta kattlådan?

7 kommentarer:

Unknown sa...

Inget annat tips än att vara uppmärksam på uvi.

Anonym sa...

Misse kan ha lite urinsten - kan vara vettigt att kolla upp eller köpa en "alvedonspruta" på apoteket och ge honom lite kamomillte i tre dagar minst två gånger.)
Min katt kissade lite här och där innan han till slut blev helt tillstoppad och då blir det "ursköljning" i urinsystemet - inget kul för katten och han mår dåligt innan också.
Lycka till
kram Sanna

Åsa Hellberg sa...

Nä, han har inte ont ett dugg, det har man väl då?
Han måste ha sin toa ständigt närvarande sedan han satt i bilen i sin transportbur i 6 timmar för ett par år sedan. Förr klarade han det varje sommar, men då gick det inte längre. Efter det är han kissgalen, ibland går han in och bara kollar på lådan så att den finns kvar...

Faith sa...

Jag är ju också kattägare. Och en av mina gamla katter som numera är död hade väldiga besvär med sitt kissande. Och jag förstod inte att hon led. När jag efter mycket om och men äntligen kom till veterinären så hade hon knappt någon njurfunktion. Jag skulle nog kolla upp det om jag var du.
Annars så är det väl en bra idée att ha lådan utanför badrummet. Då slipper du kattsanden också. jag har numera min kattlåda i hallen istället för i badrummet av den anledningen. Jag var så trött på att trampa i grus eller tvingas borsta upp grus innan jag kunde borsta tänderna. Dessutom ingen risk för stängda dörrar.
Faith

Åsa Hellberg sa...

Tack Faith, det kanske är dags för ett veterinärbesök.

Kram Åsa

Sus sa...

Vår Tjocka Katt led av diabetes visade det sig. Tyvärr var den så svår att den inte gick att rädda henne. Hon sover nu i Hamburgsund. Precis som din katt blev hon dålig i bilen ner. Vi besökte en veterinär och fick domen där. Vi hade kunnat gett henne sprutor resten av hennes liv, exakt vid samma tillfälle varje dag, men det skulle inte fungera, varken för oss eller vår älskade katt.

Min 19 åriga katt kräks lite här och var eftersom hon gillar att tugga på blommor. Och kissar överallt när jag glömmer bort badrumsdörren...Hon luktar dessutom illa =)
Men hon får hänga med tills hon själv väljer att somna, hoppas jag!!

Åsa Hellberg sa...

Jag tror att min är som din 19-åring, skräckslagen när dörren är stängd.

tack Sus.