tisdag 20 november 2012

Jag gillar att första advent är i december i år.

Fråga mig inte varför det spelar någon roll, men det gör det.
Sonen verkar strunta i julen och om vi har en julgran i år. Han tittade lite konstigt på mig när jag frågade och sa att han kanske "blir sugen senare."

Blir mig hit och blir mig dit.

Julgran blir det. En ny från Rusta. 199 kronor enligt Simona som bidrog med bilder häromsistens.
Den gamla föll isär förra julen och sedan införandet av plastgran 2007 så kommer det inte någonsin in en levande igen.
Ny gran, alltså.

Allt annat juligt är gammalt.
Jag gillar inte nya julsaker.
Möjligtvis kan jag tänka mig en ny julskiva ... med gamla låtar, så jag kan ta i som om jag fortfarande var med i skolkören från 1978 då vi sjöng Hosianna fyrstämmigt så oerhört vackert att de gamla tanterna på hemmet började gråta.

Nu ska jag fortsätta städa.
Vi hörs i morgon.
Hej då, bloggen.

6 kommentarer:

Fru Venus sa...

Vi har haft "riktig" gran alla år fram tills vi tog hem Talibanen, nu är det plastgran med fasta lampor som gäller - i några dagar....

Gafflan sa...

Här har vi också plastgran och i år hade vi tänk slå på stort och köpa ny gran i plast. Den gamla barrar så försckräckligt och dessutom är den gles mellan grenarna som en gran utan barr.
Jag har rationaliserat mitt julpynt och tar bara fram det jag gillar plus eventuellt något nytt (ska helst vara stort).
Skolkören! Skolkören!! Jag sjöng, under Håkan Marbergers tid som musiklärare, alla mina år på högstadiet. Luciatåg och andra övningar, framträdanden och som jag älskade det!! Vilka minnen det väcker.
Sv: Västkustskt går knappt att skriv och är en riktig tungvrickare. Jag sa ordet högt flera gånger och då undrade maken vad jag ville! Inget! sa jag...
Kram

Åsa Hellberg sa...

Haha, jag förstår det.

Åsa Hellberg sa...

Åh, Håkan Marberger.

Kati sa...

Är böjd att hålla med om att julsaker inte ska vara nya. Gamla som gatan ska de vara. Helst ärvda/från ens barndom, men åtminstone väl använda.

Spader Madame sa...

Håller du på och längtar efter julen? Jag tror den blir ovanligt fin i år. Oavsett hur julpuntet sköter sig. Men vill ha riktig gran. Numera på den inglasade balkongen. Fint som snus.