måndag 26 november 2012

"Rätt" förskola har hört av sig.

"Jag vill börja med att ge dig ett stort varmt tack för din insats och att du informerar oss om händelsen. Jag ser mycket allvarligt på händelsen som, tack vare dig, inte blev något trauma för barnet ifråga.
Vid det aktuella tillfället vet jag att det var 4 pedagoger med barngruppen och du uppfattade endast två pedagoger som ansvariga för gruppen och jag förstår att du tyckte det var för många barn för två vuxna.

Jag försäkrar dig om att din information kommer att leda till omdelbara åtgärder, så som genomgång av utflyktsrutiner, ansvarsfördelning vid utflykter samt självklart samtal med berörd personal om var i våra rutiner det har gått snett.
Om du har några frågor eller funderingar hittar du mitt telefonnummer och mailadress nedan."


Topp, säger jag.

6 kommentarer:

Fru Venus sa...

Bra jobbat Åsa!

Anonym sa...

Hurra för att det finns människor som du som bryr sig och gör något. Nyligen bevittnade jag två utländska barn (eftersom de pratade perfekt engelska) som tiggde på gatan. Jag ringde omedelbart polisen. Det tragiska var att alla andra vuxna nonchalerade dem och behandlade dem som luft. I ditt fall blev det ett lyckligt slut tack och lov.

Anonym sa...

Som uttröttad småbarnsmamma vill jag direkt tacka dig för att jag känner mig lite mera trygg med att lämna barnen på dagis. Inte för att du är i närheten av vårt dagis. Eller för att jag känner mig otrygg med vårt dagis. Bara helt enkelt så att det värmer att veta att när mina (eller någon annans liten telning) är ute där i verkligheten så är det inte endast deras pedagoger som ser om den. Det är även människor som du. Som håller koll. Räknar de små huvuden och gör en insats där det behövs.
Mitt tack blir helt enkelt att göra en liknande insats för ett annat barn (eller vuxen). Någon som behöver en bussbiljett. Eller hjälp upp för trappan. Eller... Vad det nu kan vara. Sprid det vidare, den där varma medmänskligheten.
Bra insats IRL!

Sus sa...

Bra Åsa! Världen blir lite vackrare av civilkurage och mod.

Tack!

Åsa Hellberg sa...

Knoddar ska man se efter. Allas knoddar, precis som vitaminkusin säger.

Hanna Lans sa...

Bra svar också!