fredag 20 september 2013

Hur länge har ni era datorer?

Min börjar allt för ofta få en blå skärm som ser helt livsfarlig ut (för en dator).
Jag har har haft den i ett och ett halvt år, och det är en billigare variant från Acer som jag snart har skrivit två manus på.
Min gamla HP, inte så billig,  hade jag i nästan fyra år tills tangenterna trillade av efter tre manus.

Tangenter och sånt som är viktigt för mig och mitt arbete funkar lysande på den här.
Det är den där blå som skräms.

5 kommentarer:

Kati sa...

Min nuvarande (en HP, by the way) har jag haft i drygt två år. Den förra hade jag i fem år tills den dog knall och fall. Och ingen kunde reparera för all instruktionstext var på italienska (den var inköpt där).
Jag försöker hålla den nuvarande vid liv med fläktar och grejer, för jag vill inte att den ska dööö.

Shamrock sa...

lite olika, men 4 år är nog rätt vanligt. Förut fick ju ungarna ärva men nu har de bättre maskiner än jag.

När sonen inte orkar fixa mer med den så är det dags att inhandla en ny

Mia Skrifver sa...

Blue screen of death, alltså det är vad de brukar säga, de som vet. Jag skulle vara orolig och spara allt helt galet mycket. Men jo, ungefär 4 år håller de, beroende på vad man har för system på dem. Själv bytte jag när skärmen inte längre var helt pålitlig, alltså inte alltid verkade få kontakt med maskinen och blev vit. Då hade jag haft den nästan 5 år.

Hanna Lans sa...

Jag har haft min iBook i tio år nu! Den fungerar fortfarande finfint, men Internet börjar låsa sig då och då, så jag använder den endast till manusskrivande. Min stationära pc, där jag också skriver, men mestadels använder till internet, har jag haft i fyra år, men bara använt frekvent i två år.

Ebba Range sa...

Min första laptop hade jag i 7 år - men när jag började skriva manus blev det för mycket för den - det var en Compac - den har jag gillat mkt.
Min nästa höll i fyra år - och hade säkert levt än i dag om inte hunden hoppade på ett vattenglas samt på tangentbordet = blå döden nästa ...
Nu har jag en Acer - den gillar jag inte så mycket eftersom tangentbordet är för stort.