lördag 7 september 2013

Jag har inte kommit igång än.

Surfar mest på bostadsförmedlingens sajt. Ska på visning på onsdag kommande vecka och på tisdag veckan efter det. Sju år i bostadskön och nu hakar jag på där jag har möjlighet.

Jag tittade på en lägenhet häromdagen, i närheten av Älvsjö. Tyvärr hade det bott ett par katter i lägenheten och på loftgången, och familjen skulle bara flytta några portar upp i huset. Det är lätt att räkna ut att man skulle ha längtande katter utanför dörren ett tag, eftersom de sällan flyttar bara för att deras ägare gör det.
Min katt hade fått fnatt.
Tre personer var på visningen. Märkligt få. Lägenheten var jättefin.

En annan visning jag var på var i Högdalen. Den tackade jag ja till, men kom tvåa. Underbar. Stor balkong, otrolig utsikt. Rätt ny. Där var vi sex-sju personer på visningen. Jag hade köplats sex . Uppenbarligen tackade fyra före mig nej.

Jag är tankemässigt upptagen med lägenhet just nu och skriver kanske 500 ord per dag för tillfället. Det blir bok av det också till sist.
Och det är mer bråttom med bostad än nytt manus.


5 kommentarer:

Agneta sa...

Håller tummarna för att du hittar en trevlig lägenhet snart!

Annika Estassy Lovén sa...

Klokt att fokusera på en sak i taget. Men så är du klok också. Håller tummarna för att du snart hittar - och får - en du gillar.

Åsa Hellberg sa...

tacktack!

Snäckskalsdalen. sa...

Men du, vaddå lägenhet, jag trodde det var skrivarstuga på Mallis som gällde.....hohohaha!!!
Kram

Ebba Range sa...

Snart är du nummer 1 även på bostadsfronten!

Jag fick lägenhet genom bostadsförmedlingen med 3,5 år i kön. På den aktuella lägenheten låg jag på 4:e plats efter visningen i maj ... den sista juni ringde det och jag var plötsligt nr 1 - jag antog att det berodde på att det var efter midsommarn och att det inte gick att få kontakt med de som låg före mig.
Om jag svarade ja - behövde jag underteckna kontraktet samma dag (det gällde från 1 juli) samt säga upp den dåvarande lägenheten och fixa intyg från privatvärlden att jag verkligen sagt upp kontraktet.
Således var jag hos båda värdarna två gånger vardera. Dessutom åkte jag på dubbla hyror i tre månader ... men i slutändan blev det "bara" två.
Det gäller - precis som du nu gör - att hela tiden ligga i framkant.
PS Inom loppet av 2 1/2 år lyckades jag få förstahandskontrakt hos tre olika värdar ... men den första låg lååångt från stan ... nu bor jag i alla fall i Sthlms kommun DS
Stort lycka till!