tisdag 12 oktober 2010

Jag fnular på

hur jag ska ändra på min hemsida.
Vissa delar, som texter, kan jag fixa och ändra själv men i övrigt behöver jag hjälp av desigföretaget som gjorde den från början.
Som den ser ut idag verkar det som om jag enbart arbetar med otrohet och medberoende, men så är det inte och nu ett år efter att Casanovas Kvinna kom ut är det dags att utveckla sidan, utan att för den skull skrämma bort de som känner igen sig i den.

Jag skulle mer än gärna vilja coacha idrottsmän/kvinnor, mid-management eller HM´s butikspersonal.

Mitt första möte med någon form av coaching var i Sälen.
Jag var ung, nyanställd och till Tandådalen Skicenter kom det en man som höll någon form av "kundbemötandeutbildning" med oss och det var den roligaste kursen jag någonsina hade gått på.
Jag tyckte mannen var fantastisk. Han visste allt om människor och om service och jag beundrade honom enormt. Jag slängde mig entusiastisk in i alla övningar och lösningasfokuserad som jag är var det hur roligt som helst att lösa de uppgifter vi fick.

Jag vet inte vad som utlöste hans ilska den där gången, men helt plötsligt var charmen som bortblåst och den 30 år äldre mannen bad mig att hålla käften och lite till. Jag lämnade gråtande lokalen vi var i.

Han hade varit berusad och dagen efter bad han om ursäkt.

Det var för sent.
Jag deltog aldrig mer.
Jag satt på min stol utan glädje, utan entusiam och utan tillit.

Men jag lärde mig något av honom; människor lever inte alltid som de lär.
Det var en viktig läxa.

6 kommentarer:

HOUSE of ADELA sa...

Oj vad sant...det är ett som är säkert att många inte lever som de lär...Hoppas du hittar lösningen till ditt fnulande...=) Att göra hemsidor och utveckla o uppdatera är bland det roligaste som finns=)

Kram
Adela

Simmelimaka sa...

Usch!
Min något bittra erfarenhet är att alldeles för intressanta människor, i stil med mannen du beskriver, sällan motsvarar vad man hoppas på.
Att det mest är yta och attityd - sällan djup.
Det där uttrycket "verkar det för bra för att vara sant, är det förmodligen inte det heller." stämmer bra på människor också.

Gafflan sa...

Fy! En sådan människa!
Tyvärr är det väldigt sant att många inte lever som dom lär och jag tycker det är synd. Han borde tagit till vara din entusiasm.
Appropå något helt annat, vi har bara Konsum som enda butik i samhället men Kungshamn ligger ju inte långt bort och där finns både ICA och Konsum. För övrigt är jag supernöjd med vårt Konsum för dom har nästan allt och i annat fall tar dom hem varor man saknar. Bästa av allt är öppentiderna: Varje dag 9-21 under vintern och 8-22 under dom hektiska sommarmånaderna. :D
Kram

Anneli Stålberg sa...

Men fy vilken obehaglig upplevelse!

Åsa Hellberg sa...

Ja, jag var lite för ung och naiv (såklart) för att kunna hantera en alkoholiserad och bitter utbildare...

faith sa...

Skrattar när jag läser det du skriver. Inte för att det var egentligen roligt. Mer igenkänning av den sortens människor. Allt för ofta har jag mött människor som inte lever som de lär. Eller som inte är som de ideal de utger sig för att stå bakom.
Vad skönt att din klump var helt ofarlig.Det förstår jag är en stor lättnad.
Kram