onsdag 1 januari 2014

Hurra, hurra, hurra och hurra.

Gott nytt ååååår!

Själv går jag in i 2014 med semester, ett par trasiga glasögon och lock för örat, men vad gör det.
Ett nytt åååår! Som jag jag har längtat.

Nyår har aldrig inneburit party för mig, mest för att jag sällan har varit bjuden till något, istället har jag har jag försökt göra det till en nystart. Det kan man göra vilken dag som helst under året, såklart. Och ibland tvingas man till det, trots att man inte har haft varken en  plan eller resurser för en förändring, det har jag själv varit med om så många gånger att jag gäspar åt det.

2014 års nystart handlar om att skapa nya rutiner. Jag är inte riktigt nöjd med hur det har sett ut hittills och i år ska det bli lite mer schema över mina dagar, trots att jag tillbringar dem hemma (har jag sagt att jag ÄLSKAR mitt hem?)

  • Jag vill äta nyttigare och jämförelsen är då med sista veckorna i december. Igår åt jag till exempel bara socker (choklad, skumtomtar godis, chips ...) fram tills middagen klockan sju. Min mage gillar lchf, alltså återgår jag till den kosten idag. 
  • Min kropp behöver rörelse och målet är att promenera varje dag. 
  • Det här behöver jag inte förändra, bara behålla: skrivtid mellan 08.00 och 14.00, då jag skriver som bäst.
  • Försöka vara skrivledig två månader i år. Som i att jag inte skriver på nytt eller redigerar. Istället ska jag läsa, se filmer och teveserier och när jag får råd ... resa. 
Och medan jag skrev det här manifestet inför 2014, släppte öronlocket. Det betyder att jag INTE behöver åka till ett apotek utan kan sätta på Stolthet & Fördom som var målet.

Min semester börjar idag, jag kan inte tänka mig att göra det på ett bättre sätt.

2 kommentarer:

Izabella sa...

Gott Nytt År Åsa!

Åsa Hellberg sa...

Tack detsamma, Izabella!