onsdag 29 januari 2014

Läkarbesöket avklarat,

och vi kan konstatera att mitt blodtryck är toppen. 120/75.
Och så fick jag mina finfina, förhoppningsvis, hormoner. Eller ett hormon. Östrogen. Det andra behöver jag inte eftersom livmoderna är borta.
Jag har också gjort min första gynundersökning sedan den togs bort, för att få lite koll på äggstockarna (som man inte tar bort bara för att livmodern behöver avlägsnas) och de såg tydligen prima ut.
Däremot verkade hon inte direkt känna igen mina problem med händernas stelhet (som jag märker mest av, eftersom de inte alls går att böja när jag vaknar), alltså steppade jag till nästa läkarstation och beställde tid hos en allmänläkare.

För att få en sådan måste man först prata med en sjuksköterska som är den som sköter om bokningen, och hon envisades med att jag hade ont i lederna. Nu är jag en betydligt bättre insisterare, och fick henne förstås att skriva stel och svullen utan att använda ordet led.
Emellanåt sticker det i både händer, ben och fötter, och det är baske mig inte något ledgrejs.

Fick ingen tid förrän 18 februari.
Först ville hon boka mig hos en kvinna, men just henne har jag varit hos och hon pratade praktiskt taget hål i huvudet på mig - om sig själv - för några år sedan, alltså bokade jag tid hos en man. Mina händer är okej att visa upp för en sådan. Och så vill jag egentligen att de tar en massa prover som jag inte har gjort sedan jag fyllde 45. Sköldkörtel, blodvärden, blodfetter och sånt.

Ungefär så.
Första dosen tar jag ikväll och så ber jag en kraftfull bön om att det funkar  - och gärna snabbt som tusan.

9 kommentarer:

Gafflan sa...

Då håller jag tummar och tår att östrogen gör susen. :)

Ebba Range sa...

Nyfiken Ebba undrar förstås vad du fick för östrogen? Tabletter? Plåster? Gel? Eller finns det något annat som jag inte känner till?
All lycka nu!
Pst ... jag kände en gång en kvinna som fick sådan där svullnad i händerna och då var hon gravid ... men det kan du ju omöjligt vara.

Hanna Lans sa...

Jag väntar med spänning på undersökningen av händerna! Själv börjar jag gråta varje gång jag går till en läkare så jag håller mig borta från dem så mycket det går. Det sticker och bultar i mina händer och ben titt som tätt och jag tänker att det är någon nerv som kommit i kläm, men det kanske det inte är. I andra hand tänker jag osteoporos, men det är för att mina fingrar dessutom gör ont i lederna, inte bara runtomkring.

Åsa Hellberg sa...

Divigel:)

Åsa Hellberg sa...

Och nä, ingen bebis:)

Åsa Hellberg sa...

Det kan ju vara en nerv. Men då ska man nog inte ha det dubbelsidigt, antar jag, eller?

Ebba Range sa...

Vad bra! Ibland får man säga till på Apoteket så att de har Divigel hemma ... brukar inte ha så många på lager.
Vilken styrka fick du? 0,5 eller 1? Jag har 1. Jag tar på morgonen, men det är kanske bättre att ta på kvällen.

Åsa Hellberg sa...

1 gram. Jag tänker ta på kvällen eftersom vi ska på semester, känns konstigt att smörja in innan solning:)

Hanna Lans sa...

Ingen aning. Det är därför det blir intressant att få reda på vada det är som händer med dig, så kan jag diagnosticera mig själv utifrån det. :)