måndag 24 januari 2011

Det är en stor dag hos Hellbergs.

Sonen har tappat sin första kindtand, en liten ynklig rackare.
Jo då minsann, medan era ungar gjorde det när de var sisådär 10 gjorde han det idag.

Sin allra första tand tappade han i trean eller fyran och hörntänderna "huggisarna" fick han dra ut förra året eftersom de permanenta växte ut över de gamla.
Varje år säger tandläkaren "VA, hur gammal sa du att du var?" när han kommer på besök eftersom det på folktandvården oftast är nya doktorer varje gång.
Ett tag var jag rädd för att det inte skulle finnas några nya tänder under mjölktänderna, men på röntgen har man sett att han har alla utom en kindtand.

5 kommentarer:

Hon som gick sa...

Min snart 17-åring har knappt tappat några tänder alls. Tandis ville dra ut 6 st på en gång men efter att de dragit två sa jag stopp. Sen visade det sig att det tog nästan två år innan de tänderna kom upp. Hur han klarat av att äta om de fått dra ut alla 6 är mig en gåta.

Åsa Hellberg sa...

Å vad skönt att höra att det finns fler som tappar så sent.
När tappade han sina första framtänder, var det också sent?

Gafflan sa...

Mina har tappat alla men dom fick ha lite hjälp på traven för precis som din son fick mina dubbla tänder lite här och var. Äldsta var sist med att dra en huggtand i höstas. Maken ,den stackaren, var som en haj när han var liten. Dubbla rader. 11 mjölktänder vägrade ramla ut och fick dras. Nä, han har inte tandläkarskräck vilket jag tycker är märkligt. Tur det finns tandläkare.
Kram

Ninas skrivarlya sa...

Jag tappade aldrig en av mina hörntänder, så tandläkaren fick dra ut den när jag gick i högstadiet tror jag...

PS. Du har ett pris att hämta hos mig! :)

Åsa Hellberg sa...

Jamen, då är vi inte ett dugg unika; vad bra!:)