måndag 10 januari 2011

Ris kan verkligen inte bestämma sig

för hur det kokas bäst.
På ett paket står det att riset ska det kokas upp tillsammans med vattnet, på ett annat ska vattnet koka upp först innan riset ska i.
Jag gillar inte krångel och inte ris heller för den delen.
Däremot tycker sonen att det är gott så det är enbart för hans skull som jag läser på paket och inser att jag har gjort saker i fel ordning.

Jag har aldrig hajjat de olika rissorterna och inte heller vad det är för skillnad på fast och mjölig potatis.
Ris som ris, potatis som potatis.

Nu ska vi äta.

4 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Men oj! Det är stor skillnad på potatis och potatis och ris och ris......jag lovar. Men det spelar nog ingen större roll egentligen.
Så då var vi tillbaka på noll och allt är OK.
Jag brukar också koka ris fel!
Kram

Liz Wennberg sa...

Köp en riskokare. Guds gåva till mänskligheten.

Shamrock sa...

Jag gillar riskokare. Har du en sån behöver du inte tänka på hur du ska koka

Anonym sa...

Haha, håller helt med. Potatis är potatis och ris är ris. Jag köper alltid samma sorts ris för enkelhetens skull, för då vet jag hur det ska kokas. Men trots det läser jag instruktionerna varje gång i alla fall, för att vara helt på den säkra sidan.